Sunday, November 10, 2013

Ada'nın Kamlumbağaları

 Küçüklükten beri hayalimdi, bir köpeğimin olması. Aslında küçükken bir köpeğim vardı ama tüm gayretlerime rağmen bir türlü bizim evde kalamadı. Evimizin bir bahçesi varken bizimle uzun süre yaşadı ama biz apartmana geçince, Evi bahçeli olan yakın uzak tüm akrabaların evine misafir oldu hayvancağız. Annem apartmanda köpek beslenirmiymiş diyerek son noktayı koydu . O yüzden çocukluk hayallerimde hep kendi evim olduğunda kedi, köpek beslemek vardı. 

Evlendim, çalışıyordum evde herhangi bir canlıyla ilgilencek kimse olmadığı için bu hayalleri bilinmeyen bir zamana kadar rafa kaldırmıştık ki Ada doğdu. Ada doğdu, e hadi evde birileri olacak çocuğun köpekle kediyle büyümesi iyi olur diye düşünüyordum ki. Gelen her bakıcı, ve bakıcı ajansı  görüşmede evde evcil hayvan besliyor musunuz diye sordu. Besliyor olsaydık gelecekleri yoktu. Sonra Ada'nın alerjik bir çocuk olduğunu öğrendik. Bu defa doktorlar evde kuş dahil tüylü hiç bir hayvan olmaması gerektiğini söylediler. Besleyebileceğimiz tek canlı su kaplumbağasıydı. 

Sonunda ne mi oldu? Efenim, öyle  Çocuğumu kediyle, köpekle büyütme hayallerim suya düştü. Ama yılmadım Eminönü'nden Ada'ya iki tane minik su kaplumbağası aldım. Şimdi Ada yatmadan önce onlara iyi geceler diyor. Uyku rutinimizin bir parçası oldular :)

No comments:

Post a Comment