Followers

Tuesday, March 13, 2012

Kış Bebeği

Oldum olası gri, karanlık havalar içimi sıkar. Bu kışda olabildiğince sert geçti. Ada doğduğundan beri ailecek dışarı çıkıp uzun uzadıya gezemedik. Ada'yı Alışveriş merkezlerine götürmek istemedim; bir sürü insan, havasız bir ortam bebek için uygun değil dedim ama  kızım doğduğundan beri gökyüzü bize bir türlü gülmedi, hatta son yılların en sert kışını geçiriyoruz diyebilirim. Doktor'a götürmek için bir kaç kere çıkardık onun dışında kış boyunca güneşin nadiren de olsa yüzünü gösterdiği tüm günlerde de Ada'yı attaya götürdük. Ama galiba bana yeterli gelmedi, çünkü ben hala ilkbaharda yada yazın doğmuş bebeklere gıpta ediyorum :((

Bebek Alışveriş Listesi

Hamileliğimin 5. ayında her şeyin yolunda olduğuna kanaat getirdiğimizde kızım için bir şeyler almaya başladık. Ne alacağımı pek bilmiyordum açıkçası ama internetten yaptığım araştırmalar ve eş dost önerileri sonucunda şöyle bir liste hazırlamıştım. Markalar size kalmış ama memnuniyetimle ilgili yorumlarımı paylaşmak istedim. Emzirme ürünleriyle ilgili; Ada'yı hiç emziremedim, anne sütünü sağarak verdim. O yüzden belki başkaları bu kadar çok emzirme ürününün arasında boğulmazlar.


Avent'in biberon seti (içinden 4 Biberon, emzik ve biberon fırçası çıkıyor)
Biberon sterilizatörü (Mikrodaldaga kullanılandan tercih ettik kullanımı oldukça kolay)
Termos (Süt'ü sıcak tutmak için çok kullandık)
Bebek için Nevresim takımı (3 çarşaf yeterli)
Kulaktan Ateşölçer (Braun)
Elektrikli sağma makinası ****(Ameda Lactaline)*****çok memnunum.
Bebek Havlusu
Tülbent (Havlunun içine serip bebeği kurulamak çok daha iyi sonuç veriyor)
Doğal Sünger
Bebek yağı (Mustela)
Pişik önleyici Krem (Nivea)
Saç ve Vucut için Şampuan (Mustela)
Dönence
Küvet (PujTub)(Bebeği lavaboda yıkamak için büyük kolaylık, kesinlikle kaymıyor ama kullanım süresi çok uzun değil bizim bebek iri olmamasına rağmen artık içine sığmıyor)
Önlük (İlk etapta kullanılmayabilir ama Ada'yı biberonla beslemek zorunda kaldığımız için çok sık kullandık,tamamen kumaş olanlar tercih edilmemeli çünkü önlük ıslanınca bebeğin üstüde ıslanıyor, mothercare de arkası muşamba gibi önlükler var ıslaklık geçirmiyor 6'lı bir paket aldık, memnuniyetle kullanıyoruz.)
Bebek Bezi(Biz 1 numara ile başladık 2-3 paket 1 numara kullandık. Prima Premium Care, sorun yaşamadık)
10-15 adet body
10-15 adet tulum
7 adet çorap
Bere-Şapka
Hırka
Kirli Torbası
Bebek Detarjanı(Bebekler için granüllü toz sabun şeklinde olanlar)
Bebek Çamaşırları için yumuşatıcı
Uyku tulumu (ilk aylarda pek kullanmadık şimdi kullanmaya başladık, bebekler üstünü açmaya başlayınca çok kullanışlı oluyor)
3 adetBattaniye
Bebek Arabası Travel System (Concord aldık. Travel systemde arabaya monte edilebilen Ana kucağı(4 aylığa kadar kullanılabiliyor hem arabaya hem bebek arabasına monte ediliyor) ve daha sonraki dönemde kullanılacak olan kısım var, önemli olan ana kucağının isofix'li olması onun için ayrıca bir baza aldık)Gerçek bir araba alıyormuş gibi araştırdık. Nerde yapılmış, tekerlekleri nasıl olmalıymış, 3 tekerlekli mi, 4 Tekerlekli mi olmalı? Eminim bu soruları herkes soracaktır.
Oyun halısı
Ev tipi ana kucağı (Chicco'nun Titreşimli (gaz sancısını gideriyormuş) ve mp3 çalabilen bir modelini aldık ama titreşim özelliğini hiç kullanmadık, ama mp3 özelliğinden oldukça yararlandık daha sade bir model de tercih edilebilir.)
Yan yatış yastığı (ilk aylarda çok sık kullandık hala kullanıyoruz :))
Eğimli yastık (İsmi tam olarak böyle mi geçiyor bilmiyorum ama reflü olmasın diye kullanılıyor.Ben bizim kız yastıktan yana yüzüstü düşer diye kullanamadım)
Emzirme yastığı (Bizim kız hastanede alıştığı biberonu bırakamadı, o yüzden hiç kullanamadım.)

Blog'um..

Yarın minik kızım dört aylık olacak. Belki geç kaldım bu blog'u açmak için ama dün içimden bir ses yazmamı istedi. Ada'nın anıları kaybolmasın diye açtım bu blog'u aslında ama ne kadar devam ederim bilmiyorum. Hamile kaldığımı ilk öğrendiğimde öncelikle annemi sonra yakınımda olan bütün kadınları soru yağmuruna tutmaya başlamıştım.Hamileliğinde miden bulandı mı? Ne kadar sürdü? Cinsiyeti ne zaman belli oldu? Doğum yaptıktan sonra da bitmedi sorularım, ama genellikle "Hatırlamıyorum ki", yada en iyi ihtimalle "galiba" ile başlayan cevaplar alıyordum. Ben kızıma ait çoğu şeyi hatırlamak, yazıya dökmek istedim. Belki başka yeni annelere de yardımcı olur...