Followers

Wednesday, July 6, 2016

Bugün Bayram, Bayram gibi olun!

Bugün tüm komşularımız için hazırladığım, onedio havasındaki satırbaşlarımı dikkatle okuyunuz eminin herkes kendi komşusundan bir şey bulacaktır.Benim bulduğum kesin

1) "Dünya değişsede siz değişmeyin"

Mesela çocuğunuzun topu bahçeye kaçınca, güvenliği arayıp topu komşunuzun bahçesinden istetecek kadar "cool"  ( cool dedim hadi iyisin, ama anladın sen !!! :)) olmayın. Bırakın çocuğunuz sosyalleşsin, siz de rahatlayın, kasılmayın.

2) "Hayat dolu olun"

Bırakın çocuk sesinden rahatsız olmayı, ses duyunca cık cıklamayı. Kulaklarınız ne kadar iyi duyuyor diye sevinin. Bahçelerden çocuk sesleri duyulurken, sizin bahçeden duyulan tek sesin bahçeyi ilaçlarken kullandığınız "fıs fısın" sesi olması ne kadar hayat dolu bir aile olduğunuzu gösteriyor zaten biz biliyoruz.

3) "Hayvan sever olun"
Yan komşunuzun köpeğinin havlamasından rahatsız olup, gece gece "Biz de hayvan severiz ama köpeğiniz sesi rahatsız edici" konulu  mail atmak yerine gerçekten hayvansever olun !!!
Gidin köpeğin başını bir okşayın. Hem zaten siz ne kadar hayvan sever olduğunuzu iddia etseniz de, komşularınızın bahçesinde kanlı canlı kaplumbağalar varken, sizin bahçede kaplumbağanın ancak heykelinin olması, 2,5 yıldır sitece ortak bakılan kediye bir kap su dahi vermemiş olmanız, kızınızın sanırız okulda artık materyallerden dönem projesi olarak yaptığı kedi evini estetik değil diye komşunuzun bahçesine itelemenizden hayvan severliğinizi anladık.

4) "Göz hakkının, hakkını verin!

Komşunuzun bahçesinde yetişen çileklerden doyasıya yiyin, hatta alabilir miyim diye sormayın da gerçekten :)  Ama çocuğunuza "evladım koparma bak evdeler, arabaları kapının önünde  duruyor görmüyor musun" demeyin. Bu çocuğu gizliden iş yapmaya, sinsiliğe sevk eder sonra sizin başınız yanar benden söylemesi.

5) "Bayramda gelen çocuklara kapılarınızı açın"

Gerek komşu, gerek akraba, eş dost gelen çocuklara bahçenizin kapılarını açın. Açın ki genelkurmay başkanı teftişe gelecekmiş gibi askeri düzende duran bahçenizle özellikle erkek çocuklara askeri bölge havasını erkenden yaşatın. Bahçenizde voleybol oynamak suretiyle domates fidelerinizi kıran  çocukları "harçlığınızdan keserim" diye tehdit etmeyin.

6) "Değneğiniz bir kenara bırakın"

Artık barış ilan edin, ellerinizi başınızın üstüne koyun ve silahınızı yavaşça ileri itin. Üst katınızdan duyduğunuz her sese kulak kesilip, değneğinizle üst kattaki komşularınızı dürtüklemeyin, kaloriferlere vurmayın demiyorum bile.

7)"Gözetleme deliğini sadece kapınız çaldığında kullanın"

Komşularınıza kapınızın önünde sihirli bir düğme varmış gibi hissettirmekten vazgeçin. Her tıkırtıda gözetleme deliğine koşup kapıyı açmayın, "ben de çöpü çıkarıyordum" bahanesiyle kapıyı açıp, gelen geçeni sorguya tutup 1 saat kitlemeyin.

Unutmadan aman bu bozulmadı diye  gelen geçene tarihi geçmiş şeker, çikolata vermeyin.

Şeker gibi bayramlar dileğiyle,

Öpüldünüz

No comments:

Post a Comment