Followers

Wednesday, May 15, 2013

Bebeklere Oyunlar

             Yazının başlığına bakanlar, beni çok oyuncu bir anne sanmasınlar. İtiraf ediyorum bu konuda eksiklerim var.  Aslında ben oyun oynuyorum ama Ada benim oyunlarımı sevmiyor galiba.
Gün içinde çocukla ne yapıyorsun diye soranlara ne cevap versem bilemiyorum. İstanbul cehenneminde sabah 08:00 akşam 21:00 evde yokuz. Mesela bugün nispeten erken geldik evde sofra kuruluna kadar Ada ile oynadık ne oynadın derseniz. Çocuğun görsel zekasını şöyle geliştiren, duyusal özelliklerini böyle öne çıkaran, zekasını şu şekil uyaran bir oyun kurduk diyemeyeceğim. Dediğim gibi galiba ben bu konuda biraz eksiğim. 
            Biz kapıdan içeri girer girmez Ada'da çığlık çığlığa bir koşuşturma hali baş gösteriyor. Biz de onu kovalamayla işe başlıyoruz, babası gıdıklıyor ben bir yandan yanaklarını sıkıştırıyorum o da kıkır kıkır gülüyor. Elimizden kurtulunca kaçmaya başlıyor, takip ediyor muyuz diye de arkasına bakıyor. Biz de adım adım onu kovalıyoruz, evin tüm odalarını tek tek ziyaret ediyoruz bunu yaparken. Eğer yolumuz Banyoya düşerse mutlaka Ada'dan bıcı bıcı teklifi geliyor. Hep de bana bakarak söylüyor bıcı bıcı istediğini, beni tellak mı sanıyor ne :) Bazen geri çeviriyoruz bu teklifini ama bugün çok tatlıydı, küvete henüz yetişemese de o tombul bacağını aşırtmaya çalıştı küvetin kenarından beceremedi. Pespembe topuğunu gördüm, kocaman göbeğini, yok gıdıklamadan olmayacak dedim. Koşuşturmamıza devam ettik. Sonra yorulduk ada bize masaj yaptı tokatları yapıştıra yapıştıra. Kucağıma aldım ben yemek yerken o da çatalla tabağımdaki yemeklerle oynadı. Bıcı bıcısını yaptı sonunda. Sonra "Deniz" geldi arkadaşı. Ada çok paylaşımcıydı neyi varsa vermek istedi sonraları da verdiklerine biraz pişman oldu ama yine de iyilerdi uzunca bir süre oynadılar, zıpladılar. Yani bugün böyle geçti başka günlerimizde böyle geçiyor genelde. Ada'yı alsam bak kızım bu koyun "mee" yapıyor bu kedi "miyav" desem beni ortada bırakıp gidiyor, sayı saysak sıkılıyor, küçük tabi biliyorum ama azıcık da yararlı bir şeyler yapalım diyorum ama yok olmuyor. Bugün yeni blog keşfettim "oyuncuanne" bloğun adı. Güzel oyunlar vardı, deneyeceğim bakalım belki sever Ada.

No comments:

Post a Comment