Followers

Friday, January 2, 2015

İlk Binicilik Deneyimimiz

Hafta sonu İstanbul'un iğne atsan yere düşmeyecek AVM' lerinden köşe bucak kaçtığımız için, hafta sonu nereye gitsek diye kara kara düşünüyoruz. İstiyoruz ki gittiğimiz yerde Ada eğlensin biz de biraz rahat edelim. Tabii bu her zaman mümkün olmuyor. Zaten hafta içi ufacık ofislerde kapalı kalmış insanlar, azıcık bir güneş gördü mü akın akın bir yerlere gidiyorlar, biz de aynı kafileye takılınca günümüz trafikte geçiyor, gittiğimiz yerde yer bulmak zorlaşıyor, hafta sonu işkenceye dönüyor. Biraz da evde dinlenebilme rahatlığımız olsun diye Zekeriyaköy'ü tercih ettik. Burası tenha, İstanbul'un içine göre çok daha yeşil ve doğal bir yer. Ama tabii şehre de bir o kadar uzak olduğundan sosyalleşme imkanı daha az, daha izole bir yer. O yüzden çok da burdan uzaklaşmadan bir hafta sonu geçirmek için Zekeriyaköy'e yakın yerlere kaçamak yapıyoruz. Geçen hafta sonu kaçamak yapmak için rotamız buraya yakın bir binicilik tesisi olan Göçmen Ranch'ti. Ada evimizin etrafında dolaşan atları inceleyip çok ilginç bulduğundan, ilk binicilik denememizi yapmamızın zamanı geldi diye düşündük. Hava soğuk ve yerler çamur olduğundan kolay temizlenebilecek ve sıcak tutacak ayakkabılar seçtik ama ordaki çamur benim tahminlerimin de ötesindeydi. Bir daha ki gidişimizde yağmur çizmesi giymek çok daha iyi olacak. Uzun yada kısa tur yapma imkanı var. Uzun tur 35 TL, kısa tur 15 TL. Uzun tur 30 dakika sürüyor. Eğer çocuğunuz 3+ yaşındaysa pony'lere bindirmek için kabul ediyorlar. İster açık havada, ister biniş için hazırlanan çadırda Pony'lerle gezinti yapılabiliyor. Biz Açık havayı tercih ettik, hatta bir ara Pony'ler bir keçi sürüsünün arasına girdi bu da Ada'nın epey hoşuna gitti. Belki çok soğuk havalarda çadırı tercih etmek daha iyi olabilir.
Pony'lere binme deneyiminden sonra yemek için zengin bir menüleri var. Haftasonu kahvaltıya da gidilebilir, ayrıca belirteyim fiyatları oldukça makul.

**Bahsetmeden geçmeyelim, Göçmen Ranch'in içinde çocuklar için çok güzel bir park var. Sanırım 5+ yaş üstü daha rahat edebilir parkta. Eğer çocuğunuz daha küçükse parkta eşlik edecek biri gerekli.

 





                              Açık havayı tercih etmenin artısı bu güzel manzarayı görmek


 Keçilerle karşılaşmak ilk binicilik deneyimimizi daha da ilginç hale getirdi.

No comments:

Post a Comment